Winst voor basketballheren in vechtwedstrijd in Drachten

 


Winst voor basketballheren in vechtwedstrijd in Drachten
BV Zuidlaren Trojans VS PENTA - FACEBOOK
ZUIDLAREN 16 april 2016 – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaarden togen afgelopen zaterdag naar Drachten voor de wedstrijd tegen de plaatselijke basketballvereniging Penta. Een eerdere ontmoeting tussen beide teams werd een onvriendelijke pot waarin de Zuidlaarders duidelijk de betere waren (58-101). Dat was deze keer niet anders.

Met de vorige wedstrijd in het achterhoofd waren de Zuidlaarders wat afwachtend aan het begin van de wedstrijd. Met acht spelers waaronder debutant Kasper Veld was het na twee minuten Epeios dat als eerste het netje wist te vinden. Vervolgens werd de voorsprong gestaag uitgebouwd tot een 11-20 tussenstand na het eerste kwart.

In het tweede kwart laaiden de gemoederen hoog op. Een speler van Penta was constant smerige taal aan het spuien richting jongste herenspeler Tim Enting in een poging hem te frustreren en daar waren de Zuidlaarders niet van gediend. Het ontaarde in stevige duw van een van de Zuidlaarders die geheel terecht werd bestraft met een onsportieve fout. De time-out moest de gemoederen tot bedaren brengen. Afgesproken werd om het hoofd koel te houden en zich niet te laten verleiden om zich te verlagen tot het niveau van de Friese tegenstander. Het restant van het tweede kwart liet Epeios er geen gras over groeien. Er werd stevige sportieve revanche genomen met een 11-25 run waarvan 15 punten op rij van center Stefan Tissingh. Dit bracht de ruststand op 26-47.

Na rust waren er ook in het derde kwart meerdere keren kleine opstootjes met de oudere mannen van Penta die met irritatie-basketball probeerden om de Zuidlaarders uit hun spel te halen. Dat lukte aanvankelijke niet echt want Epeios wist de voorsprong uit te bouwen tot 34-60. De laatste vijftien minuten van de wedstrijd kropen de Friezen langzaam toch steeds iets dichterbij maar de winst kwam daarbij niet echt in gevaar. Er werd afgefloten bij een 71-80 eindstand en daarmee was het inpakken en wegwezen voor de Zuidlaarders die weinig plezier hadden beleefd aan de wedstrijd. Hoewel de eindstand natuurlijk wel weer zeer fijn was, het beste team won en zo hoort het.