Basketballers Zuidlaren Trojans winnen belangrijke wedstrijd in strijd om kampioenschap 67-59.

(foto: Thomas Posthuma)

De basketballers van de Zuidlaren Trojans speelden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Aquila uit Veendam. De uitwedstrijd ging eerder dit seizoen verloren tegen de Veendammers en als de Zuidlaarders nog kampioen willen worden moest hier gewonnen worden. Ondanks een verschil van maar  8 punten heeft de winst er gedurende de gehele wedstrijd ingezeten.

De wedstrijd begon zeer sterk met drie snelle scores van de Zuidlaarders en deze voorsprong wist men in het eerste kwart te behouden tot een stand van 17-6. In het tweede kwart wisten de Veendammers iets terug te doen en kwamen ze zelfs terug tot 17-14. De Trojans wisten de wedstrijd vervolgens weer te keren en bij een stand van 36-27 werd er gerust.

In het derde kwart werd er aan beide kanten zeer goed gescoord en bleeft het verschil continue ongeveer gelijk. De stand aan het einde van dit kwart was 53-43. Het vierde kwart begon zeer sterk en de Zuidlaarders wisten met een aantal scores de marge zeer comfortabel te maken. Echter werden de laatste minuten zeer slordig uitgespeeld en wist Aquila toch nog terug te komen naar 8 punten. Zonde van de laatste paar minuten maar over het algemeen gingen de Zuidlaarders met een tevreden gevoel naar huis.

Namens de Zuidlaarders scoorden: R. Scholtens 23, P. Spanjer 14, S. Tissingh 12, D. Schubel 6, P. van Hoorn 5, E. Takens 5, P. Apol 2. Volgende zaterdag staat de zware uitwedstrijd tegen Dunk uit Zuidhorn op het programma. De sprongbal is om 20.30.