NIEUWSARCHIEF

Corona update – mei 2021

Beste Trojans,Na maanden is het dan eindelijk zover dat in ieder geval MU16 weer kan trainen in De Zwet vanaf morgen woensdag 19 mei.Voor de Heren 1 en 2 zijn wij aan het overleggen wat er mogelijk is qua training. Dat ligt allemaal wat lastiger omdat je 1,5 meter...

Digitale ALV oktober 2020

Beste basketballers van de Zuidlaren Trojans,   Deze week heb je de mogelijkheid om je stem te laten horen als alternatief voor de ALV van oktober 2020. Ga daarvoor naar: www.zuidlarentrojans.nl/alv2020 Je hebt het wachtwoord nodig die je van ons in de e-mail al hebt...

Stem op de nieuwe teamkleding

Nu wij als vereniging verder gaan onder de nieuwe naam Zuidlaren Trojans hoort daar natuurlijk ook nieuwe teamkleding bij. De ontwerper van het logo Hein Scholma heeft verschillende ontwerpen gemaakt voor de teamkleding. Er zijn 2 ontwerpen geselecteerd die wij aan...

Seizoensafsluiting 15 juni 2019!

Het seizoen is bijna afgelopen. Om het seizoen 2018-2019 knallend af te sluiten organiseren wij ook dit jaar weer de traditionele seizoensafsluiting.Het programma:13:30-16:45 Mixtoernooi in De ZwetGeen kosten, inschrijving bij de deur.17:00-18:00 Algemene leden...

Basketballers van BV Zuidlaren Trojans sluiten seizoen winnend af

De heren van de Zuidlaarder basketbalvereniging Epeios hebben hun laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op zaterdag 13 april werd de uitwedstrijd tegen Excercitia ’73 met een einduitslag van 56 – 64 in het voordeel van de Zuidlaarders beslist. De wedstrijd begon...

Recreantentoernooi

Superleuk recreantentoernooi gespeeld vanmiddag in de De Zwet. 6 Teams uit de regio speelden spannende en sportieve wedstrijden.Team Vrijdag werd de ongeslagen winnaar. Bekijk nog even het fotoalbum om nogmaals de sfeer te proeven.    Hieronder staat de uitslagen...

Herenteam van Epeios wint zwaarbevochten duel

23 maart 2019 ZUIDLAREN - In de strijd om de tweede plaats in de competitie heeft het herenteam van BV Zuidlaren Trojans op zaterdag 23 maart een belangrijke overwinning geboekt op BV Aquila. Na vier kwarten stond er een 56-45 uitslag in het voordeel van de thuisploeg...

BV Zuidlaren Trojans wint met gemak in Groningen

20 januari Groningen - Afgelopen zaterdag speelden de heren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren tegen de studentenclub GSVB Moestasj uit Groningen. Het was een gemakkelijke winst voor Zuidlaren, eindstand 36 - 88. Zaterdagmiddag om 15:45 is de tip-off in het Willem...

MU22 verliest van BVG

Zuidlaren 15 december 2018 - De mannen van MU22 hebben helaas verloren van BVG. Met name in het 2e kwart werd er te weinig gescoord door de Zuidlaarders. Kasper wist van de mannen nog wel mooie foto's te maken.             

Resultaat Grote Clubactie

  HET RESULTAAT VAN DE GROTE CLUBACTIE 2018 = 216 EURO ! Jullie heel erg bedankt voor de inzet!!

Hieronder kunt u onze oude nieuwsberichten vinden tot juli 2017:Basketballheren Epeios winnen niet in seizoensafsluiter

01 april ZUIDLAREN – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben de laatste wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. De thuiswedstrijd tegen Jumping Five uit Peize ging met 54-72 verloren.

Voor deze laatste wedstrijd waren er maar vijf spelers beschikbaar om aan de wedstrijd te beginnen aan Zuidlaarder kant. Dat is normaal gesproken geen goede uitgangspositie. Desondanks begonnen de Zuidlaarders uitermate sterk met een 7-2 voorsprong na twee scores van Paul Spanjer en een driepunter van Peter Apol. Het kwart eindigde na een goed tweede deel van de bezoekers in 12-15.

Lees meer …..Nieuwe basketballen en trainingsmateriaal

Dankzij de JUMBO Zuidlaren en fam. van der Werff heeft BV Zuidlaren Trojans maar liefst 16 nieuwe basketballen en divers nieuw trainingsmateriaal gekregen. Wij zijn er SUPER blij mee!

Daarom namens alle leden: HARTELIJK BEDANKT!!Basketballheren BV Zuidlaren Trojans revancheren zich tegen Sietsema Highlanders

04 maart ZUIDLAREN – De beslissende fase is aangebroken in de noordelijke basketballcompetitie en zo ook voor BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren. Nummer drie Epeios kreeg nummer twee Highlanders uit Uithuizen op bezoek. Winst was noodzakelijk om de tweede plaats terug te pakken. En zo geschiedde: 70-46.

Met evenveel gespeelde wedstrijden en evenveel punten stonden beide ploegen voorafgaand aan de wedstrijd zeer dicht op elkaar op de tweede een derde plaats. Met acht punten achterstand op de koploper uit Eelde en nog maar vijf wedstrijden te spelen is de kans dat die nog achterhaald kan worden alleen nog theoretisch. Dus is de tweede plaats voor beide partijen het hoogst haalbare, de winnaar zou deze zaterdag dus goede zaken kunnen doen.

Lees meer …..


Basketballers BV Zuidlaren Trojans ten onder tegen koploper

11 februari ZUIDLAREN – De basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben in de wedstrijd van afgelopen zaterdag hun meerdere moeten erkennen in Excercitia’73 uit Eelde. Epeios, de nummer 2 van de competitie, kon één kwart bijblijven maar zag daarna de koploper elk kwart uitlopen. Eindstand: 45-76.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil op de ranglijst tussen nummer 1 Excercitia en nummer 2 Epeios vier verliespunten. Wilden de Zuidlaarders nog een poging doen om de bezoekers uit Eelde op termijn voorbij te streven op de ranglijst dan moest er gewonnen worden.  Het eerste kwart was wat dat betreft hoopvol. Met scores om en om leek het een spannende wedstrijd te gaan worden. Na de eerste tien minuten stond er dan ook een 14-14 tussenstand op de borden.

Lees meer …..


BV Zuidlaren Trojans U20 kan het niet bolwerken tegen Bedum Blues

28 januari ZUIDLAREN – Jeugdteam U20 van basketballvereniging Epeios uit Zuidlaren was zaterdagochtend niet in staat te winnen van het sterkere Bedum Blues. De Bedumers waren gretiger en effectiever dan de Zuidlaarders die met name in de rebound hun meerdere moesten erkennen: uitslag 28-55.

(Klik op de foto voor meer foto’s)
Lees meer …..


Gelegenheidsteam BV Zuidlaren Trojans veegt BVG van het veld

28 januari ZUIDLAREN – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hadden vanwege personele problemen een samengeraapt team opgesteld voor de wedstrijd tegen BVG uit Groningen. Deze nieuwe mix van spelers bleek desalniettemin veel te sterk voor laagvlieger BVG: uitslag 75-35.

(Klik op de foto voor meer foto’s)

Lees meer …..


Basketballheren BV Zuidlaren Trojans winnen met moeite van Millwings

21 januari ZUIDLAREN – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren speelden afgelopen zaterdag (21-01) tegen middenmoter BV Millwings uit Winschoten. De Zuidlaarder heren die zelf in de top 3 van de competitie staan, wisten deze wedstrijd winnend af te sluiten zij het met moeite: 65-59.

Lees meer …..


Coachclinic Landstede Zwolle

15 januari 2017 Zwolle – Op zondag 15 januari zijn Kees Hielema en Walter van Marum naar Zwolle geweest om daar een kijkje te nemen in de keuken van Landstede Basketbal Zwolle. Dit kijkje in de keuken van Landstede ging gepaard met een coachclinic, waarbij de assistent coach van Landstede Zwolle het tactische playbook van Landstede zou toelichten en de hoofdcoaches van Landstede Zwolle en Apollo Amsterdam het tactische plan (gameplan) zouden delen voor de wedstrijd tussen deze twee teams. Hierna gingen de coaches de wedstrijd bekijken en na afloop van de wedstrijd was er nog gelegenheid v
oor vragen aan de beide hoofdcoaches.

De clinic werd begonnen met een verhaal van Adriaan van Bergen. Dit ging over de werkwijze binnen het Centre for Sports Education (CSE) in Zwolle. Dit is een soort topsportschool die jonge basketballers probeert op te leiden tot goede basketballers, die wellicht het hoogste niveau van Nederland halen. Het CSE probeert deze jonge basketballers uiteindelijk mee te laten spelen in het Heren 1 team van Landstede Zwolle.

Vervolgens heeft Mark van Schutterhoef (assistent coach van Landstede Heren 1) de aanvallende tactiek van Landstede toegelicht. Deze aanval noemde hij een five-man-dance, waarbij elke speler een bepaalde rol heeft in de aanval. Hierbij gebruiken zij telkens één standaard aanvalspatroon (set play), waarin ze wel meer dan zestig verschillende variaties hebben om een bepaald schot te creëren.

Lees meer …..


Basketballheren BV Zuidlaren Trojans verslaan Celeritas-Donar opnieuw

13 januari 2017 Groningen – Het is de basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren ook in 2017 weer gelukt middenmotor Celeritas-Donar uit Groningen te verslaan zonder in de problemen te komen. Uitslag van de uitwedstrijd in sporthal Vinkhuizen werd 37-49.

Lees meer …..


Opbrengst Jumbo Zuidlaren actie: Sparen voor je sportvereniging

De puntenspaaractie van de Jumbo Zuidlaren heeft BV Zuidlaren Trojans maar liefst 494,37 euro opgeleverd! Iedereen die voor ons punten heeft gespaard heel erg bedankt!!

Wij krijgen dit bedrag in natura uitgekeerd en kunnen o.a. nieuwe basketballen hierdoor aanschaffen.


Mixtoernooi weer een groot succes!

Alle deelnemers aan het mixtoernooi van gisteren bedankt voor jullie aanwezigheid. Conchita, Walter bedankt voor het bemannen van de toernooitafel.We speelden met 41 mensen in 6 teams om de taart en de beker.
Team E heeft het mixtoernooi editie december 2016 gewonnen, van harte! In juni 2017 mogen jullie proberen om de titel te verdedigen. Het record van 50 deelnemers aan het mixtoernooi (jan 2016) hebben we niet kunnen verbreken.

(De rest van de foto’s volgen binnenkort!)

Helaas waren we niet met genoeg mensen aanwezig voor de ALV om het voorstel van het bestuur om de statuten te wijzigen aan te nemen. Dat betekent dat er een nieuwe ALV georganiseerd gaat worden, dit wordt naar alle waarschijnlijk zaterdagmiddag 14 januari 2017 direct na de thuiswedstrijden van die dag. Een uitnodiging voor deze vergadering met maar 1 agendapunt volgt via de mail vanuit onze secretaris. Bij die vergadering is het niet langer nodig dat er 2/3e van de leden aanwezig is.

Maandag 9 januari starten de trainingen weer. Voor de U12 en de Recreanten starten de trainingen op woensdag 11 januari.

De beste wensen voor 2017 allemaal!


Opbrengst Grote Clubactie 2016 en waardebon van 200 euro gewonnen!

Dit jaar hebben weer vele leden zich ingezet voor de Grote Clubactie en ook online zijn diverse loten verkocht. Totaal heeft onze vereniging 141 loten verkocht en daarmee € 332,28 verdient. Matthijs Uildriks was met 31 loten onze topper!

Lees meer …..


Basketballheren Epeios geven niet thuis

10 december ZUIDLAREN – Op papier was de wedstrijd van nummer vijf Jahn II tegen nummer twee Epeios een spannende. In de praktijk bleken de Stadskanaalders van Jahn II zaterdagavond veel sterker. De vorige ontmoeting werd nog door de Zuidlaarders werd gewonnen maar in deze uitwedstrijd gaf Epeios totaal niet thuis. Uitslag werd een beschamende 70-32.

Lees meer …..


Heren Epeios pakken tweede plaats terug

03 december ZUIDLAREN – De basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren speelden afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Jumping Five uit Peize. Inzet was de tweede plaats in de competitie. Gedurende de wedstrijd ging het er vaak stevig aan toe maar het waren toch de Zuidlaarders die als sterkste uit de strijd kwamen. Uitslag 55-47.

bv-epeios-vs-jumping-five

Lees meer …..


Heren beleven in Uithuizen rampzalige avond

19 november Zuidlaren – Voor de tweede maal op rij beleven de heren van Epeios een toch wel als rampzalig te betitelen vierde kwart. Na drie kwarten, net als vorige week, op voorsprong maar bij het eindsignaal toch verloren en met wederom een zware blessure voor een van de Zuidlaaders. Eindstand 49-41.

20161119-bv-epeios-vs-sietsema-highlanders

Lees meer …..


Epeios jongens U20 winnen op het nippertje

19 november Zuidlaren – De basketballers van het jongens tot 20 jaar team (U20) wonnen deze zaterdag nipt hun wedstrijd van de bezoekende Green Lions uit Harlingen. In het laatste kwart pakten de bezoekers elke kans aan om de Zuidlaarders nog in te halen maar het lukte op het nippertje om de inhaalrace af te slaan. Uitslag 49-46.

20161119-bv-epeios-vs-green-lions

Lees meer …..


Basketballers Epeios onderuit in vierde kwart

12 november Zuidlaren – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren speelden afgelopen zaterdag 12 november drie uitstekende kwarten tegen medekoploper Excercitia’73 uit Eelde. Maar een wedstrijd bestaat uit vier kwarten en in dit vierde bedrijf bleken de heren uit Eelde toch de sterkere: uitslag 64-47.

20161112-exercitia-vs-bv-epeios

De twee koplopers stonden deze zaterdag in sporthal De Marsch in Eelde tegenover elkaar. De winnaar zou als enige de ongeslagen status behouden en de koppositie voor zichzelf krijgen. Vorige week bleek Excercitia al de sterkere tegen Highlanders uit Uithuizen dat tot dan toe ook ongeslagen was. Epeios was dus gewaarschuwd. In het eerste kwart bleek dat de Zuidlaarders zich gedegen hadden voorbereid op de wedstrijd, men was scherp en zowel aanval als verdediging was goed verzorgd. Het spel golfde heen en weer en na de eerste tien minuten stond er een 16-15 tussenstand op de borden.

Lees meer …..


Vele JUMBO spaarpunten voor BV Zuidlaren Trojans

12 november Zuidlaren – Het promotieteam van BV Zuidlaren Trojans heeft vele honderden spaarpunten verzameld tijdens de JUMBO spaaractie voor sportverenigingen.

whatsapp-image-2016-11-12-at-10-37-24

Naast de spaarpunten ontvingen wij van het winkelende publiek ook hele positieve reacties op de wijze waarop wij onze basketball vereniging promoten.

De spaaractie loopt nog tot 6 december 2016.

 


Steengoed Epeios doorbreekt 100 punten grens tegen Groene Uilen

05 november Zuidlaren – De basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hadden zaterdagochtend 5 november geen kind aan de Groene Uilen uit Groningen. Na een vernietigend eerste kwart (27-0) bleef de trein maar doordenderen tot de absurde eindstand van 107-25.

De nog ongeslagen basketballers van basketballvereniging Epeios speelden een thuiswedstrijd tegen studentenclub Groene Uilen. Epeios moest het doen zonder de afwezige coach Kees Hielema. De Groningers waren met elf man naar Zuidlaren gekomen maar keken desondanks halverwege het eerste kwart al tegen een 15-0 achterstand aan. De messcherpe Zuidlaarders lieten geen spaan heel van de bezoekers: in de verdedigen kwam de bal niet in de buurt van de basket en in de aanval lag de bal er al in voordat de Groningers er iets tegen konden beginnen. Zo was het eerste kwart de opmaat voor een galavoorstelling van de Zuidlaarder basketballkunde. Na tien minuten stond het 27 tegen 0.

 

14971558_10202542090909347_659342660_o Lees meer …..


JUMBO Sparen voor BV Zuidlaren Trojans

Elke sportvereniging kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom stelt Jumbo voor deze ‘Sparen voor je Sportvereniging’ actie onder de deelnemende verenigingen, per regio, een te verdelen budget beschikbaar.

BV Zuidlaren Trojans heeft inmiddels aangegeven waar ze graag voor willen sparen: trainingsmateriaal, basketballen en diverse materialen

Hoe kan ik sparen voor BV Zuidlaren Trojans?

Tijdens de actieperiode ontvang je bij iedere € 10,- een punt met een unieke code bij de deelnemende Jumbo-winkels. Op deze website kun je heel eenvoudig jouw punten toewijzen aan:

Help jij mee onze spaardoelen te realiseren?

Hoe meer punten onze vereniging verzamelt, hoe groter het bedrag dat wij kunnen besteden aan trainingsmaterialen. Aan het einde van de actie wordt per regio het beschikbare budget verdeeld over alle deelnemende sportverenigingen op basis van het aantal ontvangen punten. De hoogte van het bedrag per regio wordt gebaseerd op het aantal verenigingen in die regio.

Vragen over de actie? Kijk bij veelgestelde vragen.


12 NOVEMBER : BV Zuidlaren Trojans in de JUMBO in Zuidlaren

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze geweldige basketball vereniging staan wij
zaterdagmorgen 12 november in de JUMBO in Zuidlaren.
Wij proberen dan natuurlijk om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om voor onze vereniging te gaan sparen!
Als je tijd hebt kom dan even gezellig langs!!


Instelling maakt het verschil voor BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren

29 oktober Groningen – De heren van BV Zuidlaren Trojans togen afgelopen weekend naar Groningen voor de wedstrijd tegen BVG, na een onthutsend slechte eerste helft werd in de tweede helft alsnog vakkundig afgerekend met de Groningers. Eindstand: 47-57.

20161028-bv-epeios-vs-bv-groningen

De Oude ALO bij het Martini ziekenhuis was het toneel van de wedstrijd BVG tegen BV Zuidlaren Trojans, in de vaak sfeervolle zaal was echter voor het publiek de eerste helft niets te beleven. Aan beide kanten werd veel knullig balverlies geleden. Epeios dat toch echt de bovenliggende partij was miste in de aanval kans op kans. De verdediging was niet veel beter, terwijl iedereen wist dat er daar een tandje bij moest om de wedstrijd om te draaien lukte het niet om dat ten uitvoer te brengen op het veld. Lichtpuntje op het veld was nieuwkomer Jurrie Nieuwenhuizen die voor de Zuidlaarders een sensationele buzzerbeater vanaf eigen helft scoorde. Na het eerste kwart stond het 10-10 en na twee kwarten, bij rust, was het 25-17. Er moest iets gebeuren want met gelukschoten van eigen helft win je de wedstrijd meestal niet.

Lees meer …..


BV Zuidlaren Trojans pakt opnieuw punten in wisselende wedstrijd

08 oktober Winschoten – De basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren stonden zaterdagmiddag in de zaal tegenover de heren van BV Millwings uit Winschoten. Winst was belangrijk om de positie bovenin de ranglijsten te verstevigen. De punten gingen uiteindelijk dik verdiend mee naar Zuidlaren, maar de uitslag vertelt niet het hele verhaal: 52-80.

Er was voor de Zuidlaarders ongeveer anderhalve minuut nodig om op te warmen na de startende sprongbal van de wedstrijd. Maar toen was de beer dan ook los, score na score kregen de heren van Millwings om de oren. Afstandsschoten, fast-breaks en vooral erg mooi teamspel. Zes puntjes uit vrije worpen en één driepunter was wat de gastheren er tegenover konden zetten. Tussenstand na tien minuten was 9-26.

14614384_10202410526580321_1344473546_o

Lees meer …..


Basketballheren Epeios swingend naar derde overwinning

01 oktober Zuidlaren – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben ook hun derde wedstrijd met winst weten af te sluiten. Tegenstander Celeritas-Donar uit Groningen was niet opgewassen tegen de in goede vorm verkerende Zuidlaarders. Uitslag 63-38.

bv-epeios-vs-celeritasZaterdagavond 1 oktober stond de op papier pittige wedstrijd tegen Celeritas-Donar uit Groningen op de planning. In het vorige seizoen is er vier keer tegen de Groningers gespeeld en drie keer gewonnen, zij het steeds maar met een kleine marge. Winst deze zaterdag betekende dat de weg naar de top van de ranglijst open lag. Hoewel de Groningers de score wisten te openen bleef het daarna angstvallig stil. De verdediging van de Zuidlaarders was in dit eerste kwart ongekend scherp en de Groningers kwamen er totaal niet doorheen. In het hele eerste kwart wist Donar nog maar één keer te scoren. Dit terwijl de thuisploeg vanaf de vijfde minuut aan de lopende band mooie aanvallen uit de mouw schudde. Tussenstand na tien minuten was een comfortabele 17-4.

Lees meer …..


Basketballheren BV Zuidlaren Trojans winnen opnieuw

24 september 2016 Groningen – Het herenteam van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren heeft ook haar tweede wedstrijd onder leiding van nieuwbakken coach Kees Hielema in winst weten  om te zetten. In de uitwedstrijd werden de studenten van GSBV Moestasj uit Groningen met 37-62 onder de voet gelopen.

20160924-moestasj-heren1

Zowel het thuisspelende Moestasj als de bezoekers uit Zuidlaren waren met een klein team van zeven spelers op veld aanwezig. Het duurde even voordat de wedstrijd los kwam. Vier minuten waren ongemerkt voorbij gegaan en het stond pas 0-4. Plots werd dan toch de weg richting de basket gevonden via de centers Kasper Veld en Stefan Tissingh. Die laatste was in de eerste helft goed voor achttien punten. Het tweede kwart startte met een zuivere driepunter van schutter Peter Apol, die in totaal elf punten zou maken, waarna de Zuidlaarder trein doordenderde tot een 13-29 ruststand. Lees meer …..


Foto’s Heren U20 – Five Pack

16 september 2016 Ureterp – De heren U20 spelen hun eerste wedstrijd in de competitie tegen Five Pack. Foto’s zeggen soms meer dan woorden ………
(klik op de foto voor meer foto’s)

foto-50


Goede start voor Heren 1

17 september Zuidlaren – De eerst klap is een daalder waard zo leert het gezegde ons. Met die wijsheid in het achterhoofd gingen de basketballheren van BV Zuidlaren Trojans zaterdag de strijd aan met de kampioen van vorig seizoen. Een 56-50 overwinning maakte dat de Zuidlaarders de eerste punten konden bijschrijven.
bv-epeios-vs-jahnii

Tegenstander Jahn II uit Stadskanaal was vorig seizoen de sterkste in de competitie maar kwam deze zaterdagochtend met maar een klein team naar Zuidlaren voor de eerste competitiewedstrijd. Voor de Zuidlaarders zijn Thomas Weening (18) en Kasper Veld (32) nu nieuwe vaste waarden in het wedstrijdteam, zij vervangen de vertrokken Tim Enting. Voor de rest is het team dat al heel wat jaren samenspeelt nog steeds in dezelfde samenstelling bijeen gebleven. In het eerste bedrijf waren het de oudgedienden van het team die het scoreverloop bepaalden. Met een driepunter van schutter Walter van Marum (22) en acht punten van lange man Stefan Tissingh (23) werd de tussenstand op 18-11 gezet.

Lees meer …..


Victor Alting winnaar fotowedstrijd 2016

14117693_10202256974901625_4865148427129787889_n
Een prachtige foto die Victor Alting heeft ingestuurd :
BV Zuidlaren Trojans op de Walk of Fame in Hollywood
De leden hebben jou gekozen tot winnaar.
Victor van harte gefeliciteerd met jouw 1ste prijs!

14222329_10202256973501590_4518699870499443842_n
Names BV Zuidlaren Trojans bieden wij jou deze Molten basketball aan.
Veel basketball plezier ermee!!

Alle deelnemers nogmaals bedankt!


seizoen 2016-2017 1

Na de vakantie en de Olympische spelen hebben wij natuurlijk allemaal weer zin om te gaan basketballen!

Wij beginnen met de trainingen op woensdag 31 augustus 2016.

Het eerste competitieweekend is zaterdag 17 september 2016.
– De heren spelen dan thuis om 10:45 tegen BV Jahn II heren 2
– JU16 speelt dan ook thuis om 09:00 tegen Celeritas-Donar U16-2

Dit jaar spelen wij in de volgende competities:
– De U16 competitie heet Nrd Mannen U16 2b
– De HU20 competitie heet Nrd Mannen U20
– Van de heren 1 is het Nrd Mannen Senioren 3B

Het programma van de heren is voor het gehele seizoen al vastgesteld.
Voor U16 en U20 wordt dit per periode gemaakt. Wij doen ons best om de wedstrijdinformatie zo snel mogelijk via de website te delen zodra de wedstrijden bekend zijn.

Het seizoen eindigt op of voor 20 mei 2017.


BV Zuidlaren Trojans sluit basketballseizoen in stijl af

ZUIDLAREN 18 juni – De basketballers van de Zuidlaarder basketballvereniging Epeios hebben zaterdag 18 juni het seizoen feestelijk afgesloten. Volgens traditie werd er ’s middags een toernooi met gemixte teams gehouden en werd de dag feestelijk afgesloten met een barbecue.

13524197_1145992218775264_1503415342_o

De Zuidlaarder basketballvereniging is het afgelopen seizoen behoorlijk in omgang gegroeid. Waren er vorig jaar nog zo’n 35 leden, op dit moment zijn dat er al 49. Met het ledental groeit ook het verenigingsleven zoals ook bleek tijdens de feestelijke seizoensafsluiting. Met 43 deelnemende leden, ouders en vrienden was het een gezellige boel in sporthal De Zwet. De strijd om de wisselbokaal en bijbehorende taart was ook dit jaar fel maar werd uiteindelijk door team G gewonnen. Het team bestaande uit Matthijs Uildriks, Jemme Huinink, Irma van der Meer, Gert-Jan Hummel, Maurice Enschede en Walter van Marum bleek in de finale nipt sterker dan de nummer twee.

Ook de barbecue die de vereniging jaarlijks organiseert voor leden, ouders en sponsoren was een succes. Meer dan 50 mensen kwamen een hapje mee-eten. Het is mede door de uitstekende sfeer en het enthousiasme van de vereniging dat het ledental dit jaar fors is gestegen. Voor het volgende seizoen hoopt Epeios dan ook zeker opnieuw nieuwe leden aan zich te kunnen binden.

Klik hier voor de foto’s => 


Heren winnen hun laatste wedstrijd

BV Zuidlaren Trojans VS Donar

Zuidlaren 29 april 2016 – De heren hebben gisteravond hun laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen van Celeritas Donar met 45-61.
Na een goed eerste kwart (9-18) volgde een dramatisch slecht tweede kwart (10-5). DIt bracht de ruststand op 19-23. Na rust werd er wat beter gespeeld en kwamen beide teams meer tot scoren (16-15). In het laatste kwart was het dan toch Epeios dat de sterkste bleek. Met goede drives naar de basket werd de verdediging van Donar omzeild (10-23). Zo kwam de einduitslag uit op 45-61 en eindigen onze heren op de 4e plaats in de competitie.


Nieuwtje vanuit het herenteam

Kees HielemaVoor het seizoen 2016-2017 is Kees Hielema aangesteld als coach. Kees zal bij de wedstrijden de leiding hebben over het vlaggenschip van onze vereniging. De trainingen blijven de heren zelfstandig verzorgen.
Kees is sinds dit seizoen zelf speler van het recreantenteam van Epeios en was vroeger zelf ook speler bij Ritola Zuidlaren en BV Scylla uit Groningen.


Basketballheren Epeios laten koploper zweten

BV Zuidlaren Trojans VS JAHNII
ZUIDLAREN 23 april 2016 –
De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren troffen deze zaterdag in sporthal De Zwet de reeds kampioen geworden koploper Jahn II. Het vuur werd de mannen uit Stadskanaal aan de schenen gelegd. Met name in de tweede helft wist Epeios het de koploper heel lastig te maken maar het bleek net niet genoeg: 62-70.

Lees meer …..


BV Zuidlaren Trojans U18 speelt goed maar verliest dik in Sneek

BV Zuidlaren Trojans VS Menhir
ZUIDLAREN 22 april– Dat goed spelen niet altijd betekent dat je wint ervoeren de jongens van het U18 team van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren afgelopen vrijdagavond. In de wedstrijd in en tegen Sneek, de ongeslagen kampioen, werd heel prima gespeeld  maar winst was nog mijlenver uit het zicht (93-42).

Lees meer …..

 


Winst voor basketballheren in vechtwedstrijd in Drachten
BV Zuidlaren Trojans VS PENTA - FACEBOOK
ZUIDLAREN 16 april 2016 – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaarden togen afgelopen zaterdag naar Drachten voor de wedstrijd tegen de plaatselijke basketballvereniging Penta. Een eerdere ontmoeting tussen beide teams werd een onvriendelijke pot waarin de Zuidlaarders duidelijk de betere waren (58-101). Dat was deze keer niet anders.

Met de vorige wedstrijd in het achterhoofd waren de Zuidlaarders wat afwachtend aan het begin van de wedstrijd. Met acht spelers waaronder debutant Kasper Veld was het na twee minuten Epeios dat als eerste het netje wist te vinden. Vervolgens werd de voorsprong gestaag uitgebouwd tot een 11-20 tussenstand na het eerste kwart.

Lees meer …..


Kampioenschap voor BV Zuidlaren Trojans U14

ZUIDLAREN 02 april 2016 – Ging het twee week geleden nog mis doordat andere uitslagen Epeios niet gunstig waren gezind, deze week hadden de basketballers van Epeios het geheel in eigen hand. Winnen of gelijkspelen was genoeg. Het werd een dikke winstpartij, 32-71, waarin Epeios U14 liet zien de dik verdiende kampioen te zijn.

12952922_1086164781424675_1860486879_o

De kampioenen van BV Zuidlaren Trojans U14 (Foto door Frank Warnars)

Staand v.l.n.r.: Ass. coach Tim Enting, Rienk van der Werff, Aron Vossebelt, Jesse Hielema, Bernard Mulder, Jeroen Klinkhamer, Victor Alting en coach Walter van Marum.
Gehurkt v.l.n.r.: Daan van der Meer, Nick Warnars en Merlijn de Hoop.

Lees meer …..


Goede tijden voor basketballers BV Zuidlaren Trojans

Zuidlaren 12 maart 2016 – Voor de basketballers van Zuidlaarder basketballvereniging Epeios zijn het mooie tijden. Zo werd dit weekend het herenteam in geheel nieuwe tenues gestoken door de firma Grip on IT uit Zuidlaren en had jeugdteam U14 kans om kampioen te worden. Lees meer …..


Grip on IT steekt Herenteam in nieuwe tenues

Zuidlaren 12 maart 2016 – De Heren speelden vandaag in hun prachtige nieuwe tenues!
Met dank aan de firma Grip on IT van Jan van Marum: https://www.griponit.nl/

TEAMFOTO HEREN - GRIP ON IT

Herenteam met rechts sponsor Jan van Marum

TEAMFOTO HEREN-2TEAMFOTO HEREN-3Basketballheren Epeios winnen van Groene Uilen

Groningen 13 februari 2016 – Het herenteam van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren slaagde er dit weekend na vijf verloren wedstrijden weer in om te winnen. Groene Uilen uit Groningen waren de klos van de dadendrang van de Zuidlaarder heren. Om over naar huis te schrijven was de wedstrijd niet bepaald. Hoewel de uitslag natuurlijk voordelig was (51-65), was het spel niet erg sprankelend. Nu moet gezegd worden dat de Uilen ook wel een gelukkige dag hadden want de schotjes van de Groningers vielen veelal soepel door het netje. Toch vielen de scores bij Zuidlaarders net wat vaker, met name de driepunters. Voorlopig is er een vrij voor de heren, de eerstvolgende wedstrijd is pas op 12 maart thuis tegen BV Millwings.


Winst en verlies voor basketballjeugd Epeios

Zuidlaren 13 februari 2016  – Afgelopen weekend waren er voor de basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren thuiswedstrijden in De Zwet. Jeugdteam U14 wist ongeacht dat het niet goed speelde uiteindelijk simpel te winnen van tegenstander Bedum Blues met 59-20. Het andere jeugdteam met jongens tot 18 jaar (U18) wist ondanks dat ze juist erg goed speelden niet te winnen van Menhir uit Sneek. De uitslag van die wedstrijd werd 57-88.
Lees meer …..


Stefan Tissingh in het zonnetje gezet

Stefan Tissingh werd afgelopen woensdag in De Zwet even in het zonnetje gezet door het recreantenteam. Hij is afgestudeerd aan de PABO en haalde tevens bij de Rijksuniversiteit Groningen een bachelor degree Pedagogische wetenschappen.

Daarnaast weten de recreanten het zeer te waarderen dat hij de trainingen verzorgd en tevens een zeer betrokken bestuurslid is die zich enorm inzet voor de vereniging.

Ook namens het bestuur en de leden van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

FOTO-REC-2FOTO-REC-3

 

 

 

 

 

 


Epeios U14 zet grote stap richting kampioenschap

Zuidlaren 23 januari 2016 – Het jeugdteam met jongens tot 14 jaar (U14) van Basketball Vereniging Epeios uit Zuidlaren heeft zaterdagochtend een belangrijke stap gezet richting een mogelijk kampioenschap. In een goed gevulde sporthal De Zwet wisten de Zuidlaarders directe concurrent Celeritas-Donar uit Groningen met 47-42 te verslaan.FOTO-U14-41

De Zuidlaarders begonnen stroef aan de wedstrijd. Twee vrije worpen direct al in de eerste minuut werden niet verzilverd en het duurde daarna tot de 6e minuut voor Epeios een score zou maken. Ondertussen wisten de gasten uit Groningen wat punten te scoren waardoor de Zuidlaarders zich na vijf minuten spelen al op een 0-6 achterstand zagen. Een time-out van coaches Van Marum en Enting wist het tij te keren.  Via een 9-2 run namen de Zuidlaarders het initiatief in de wedstrijd over en sloten het kwart daarmee met een 9-8 voorsprong af. Lees meer …..


MIXTOERNOOI - 4

Zuidlaren 02 januari 2016 – Wat een fantastisch begin van 2016!
Maar liefst 50 deelnemers deden mee aan ons mixtoernooi.  In totaal 8 teams bestaande uit een mix van jong en oud die samen streden om de fel begeerde wisselbokaal en natuurlijk overheerlijke taart!!

winnaarsOok dit keer maakten vader (Peter) en zoon (Jesse) Hielema weer deel uit van het winnende team samen met Paul, Thomas, Bas en Aron.

 

Wij wensen alle teams en deelnemers een gezond en sportief 2016!

 


Opbrengst Grote Clubactie 2015

Alle lotenverkopers en lotenkopers hartelijk bedankt voor jullie steun aan onze vereniging!
Kijk even op de website van de Grote Clubactie of je misschien iets gewonnen hebt:
https://clubactie.nl/lotchecker

Opbrengst Grote Clubactie


Basketballers BV Zuidlaren Trojans hebben succesvol weekend

GRONINGEN 12 december – Basketbalverening Epeios kende afgelopen zaterdag weer een uitstekend speelweekend met winst in alle drie de wedstrijden. Het herenteam speelde zaterdagmiddag de return tegen GSBV Moestasj in Groningen en won daar onverwacht simpel na een driepuntsbommenregen met 43-67. Ook de jeugdteams met spelers tot 14 en 18 jaar wonnen beide hun partijen in en tegen Bedum van de Bedum Blues.

Lees meer …..


Basketballers Epeios pakken dubbele winst

12339175_427448590783081_628444118900136055_oZUIDLAREN 5 december – Het thuisweekend van 5 december heeft twee maal winst opgeleverd voor de basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren. Jeugdteam U14 pakte na hun promotie naar de tweede klasse ook nu weer de overwinning tegen Assist uit Assen. Het herenteam had een zware dobber aan de studenten van Moestasj uit Groningen maar hielden het hoofd koel en ook zij pakten de winst.

Voor de jongens tot 14 jaar onder leiding van coaches Van Marum en Enting is de promotie naar de tweede klasse tot nu toe een groot succes te noemen. Het tweede duel na de tussentijdse promotie was tegen Assist uit Assen, een team met een aantal grote mannen. Maar ook bij de Zuidlaarders geen gebrek aan lengte.  Lees meer …..


Heet ochtendje voor BV Zuidlaren Trojans

ZUIDLAREN 28 november – Vol verwachting nam het publiek plaats op de tribunes zaterdagochtend in sporthal De Zwet in Zuidlaren. BV Zuidlaren Trojans U18 moest het die ochtend opnemen tegen Green Lions uit Harlingen in een rechtstreekse confrontatie om de tweede plaats. Ook het herenteam moest die ochtend een belangrijke wedstrijd spelen tegen de mannen van Penta uit Drachten. Beide wedstrijden werden uiteindelijk verdiend gewonnen.

20151128 Foto-4

U18 speler Lloyd Scholma scoort

20151128 Foto-5

Heren speler Walter van Marum scoort

Lees meer …..


Thuisweekend Epeios met winst en verlies

ZUIDLAREN 14 november – Het thuisweekend voor de basketballers van BV Zuidlaren Trojans kende, zoals vaak in de sport, winnaars en verliezers. De jongste jeugd van de U14 waren in hun wedstrijd de duidelijke winnaars tegen BV Aquila uit Veendam (97-10). Het andere jeugdteam, de U18, speelde zeer verdienstelijk maar verloor toch met 51-69 van ESBC Menhir uit Sneek.
Lees meer …..


Recreantenteam gaat van start!!

Op woensdag 28 oktober 2015 start het recreantenteam met hun eerste training.

Het recreantenteam bestaat uit een groep gezellige mannen en vrouwen die het leuk vinden om één keer in de week samen te basketballen. Zij spelen geen wedstrijden maar
kunnen natuurlijk wel deelnemen aan ons jaarlijkse kerst- en MIX-toernooi.

De trainingen zijn op:
Woensdagavond sporthal “De Zwet” Zuidlaren van 20.30-21.30u
De trainingen worden verzorgd door de recreanten zelf en worden ondersteund door de trainers van de vereniging.

Wil jij een keer komen meetrainen maar ben je nog geen lid van onze vereniging?
Kom dan gewoon eens vrijblijvend langs om gratis 3 keer mee te trainen.


De jongens U18 verliezen maar de Heren winnen

Zuidlaren 3 oktober –  De jongens van U18 starten goed en leken goed bij te blijven maar verliezen thuis van BV Leeuwarden.

De vorige wedstrijd tegen de Sietsema Highlanders thuis lag de Heren nog fris in het geheugen. Maar het team van de Sietsema Highlanders was voorzien van veel nieuwe spelers en waren nog niet helemaal goed op elkaar ingespeeld. Ondanks veel slordigheden in de defence van onze Heren gingen zij toch met de winst strijken en is ook de 2e wedstrijd van dit seizoen gewonnen.

Dit keer verder geen verslag in woord maar wel veel foto’s en 2 nieuwe teamfoto’s!


Thuisweekend Epeios met twee maal winst

ZUIDLAREN 26 september – Het eerste thuisweekend voor de basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren is succesvol verlopen. Het jongste jeugdteam U14 won overtuigend van BVG uit Groningen en ook het herenteam won daarna haar wedstrijd tegen Celeritas-Donar uit Groningen. De teams kunnen de punten bijschrijven hoewel er nog genoeg te verbeteren viel.

Jeugdteam U14 bestaande uit spelers tot 14 jaar opende het thuisweekend met een wedstrijd tegen BVG. Het was duidelijk nog vroeg op de ochtend, want de wedstrijd moest even op gang komen. Toen beide teams in de gaten kregen dat de verdedigingen de zwakke punten waren aan beide kanten werd het spel beter. Met name in het tweede kwart wist Epeios goed te profiteren van de ruimte die werd gegeven en kon daarom uitlopen naar een 33-16 ruststand. BVG wist geen gebruik te maken van de ruimte die de verdediging van de Zuidlaarders liet vallen, ze scoorden zelfs maar twee punten dat kwart.
Lees meer …..


Koude kermis voor U18 in Ureterp

FOTO-1GRONINGEN 18 september – Voor de basketballers van het U18 team van BV Zuidlaren Trojans begon het nieuwe seizoen in Ureterp vrijdagavond. Tegenstander was Five Pack uit het kleine Friese plaatsje nabij Drachten. Waar de wedstrijd nog goed begon met een 10-6 tussenstand na acht minuten was de rest van de wedstrijd duidelijk voor de veel sterkere Friezen. Bij balverlies van de Zuidlaarders kon Five Pack dit snel oppakken en via een fast break een score maken, hadden ze toch gemist dan hadden ze met het grote reboundende overwicht goede kansen om de score alsnog te maken. Er zaten een paar goede tactische spellen tussen bij de Zuidlaarders, maar dat was niet genoeg om echt indruk te maken. Uitslag werd 88-22. Lees meer …..


Basketballers Epeios onderzoeken animo recreantenteam
recreanten
ZUIDLAREN – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren zijn een zoektocht gestart naar mensen die geïnteresseerd zijn om recreant te worden in een nieuw op te richten team. Specifiek wordt gericht op mensen die in hun vrije tijd graag (weer) eens balletje willen gooien en de gezelligheid van samen sporten zoeken. Geïnteresseerden worden opgeroepen zich te melden bij de vereniging die de animo hiervoor bekijkt.

Na het opstarten van een nieuw jeugdteam voor de jongste jeugd willen de basketballers van BV Zuidlaren Trojans nu dus bekijken of het mogelijk is ook een recreantenteam op te starten. De actieve zoektocht naar geïnteresseerden is dan ook geopend. Geïnteresseerden kunnen via info@zuidlarentrojans.nl hun interesse doorgeven. De bedoeling is om een uurtje per week in De Zwet in Zuidlaren samen te basketballen. Naast het basketballen hoort daar de gezelligheid van een teamsport bij want het plezier staat voorop. Het is vooralsnog de bedoeling dat dit team alleen traint en dus geen competitie speelt.

Bent u, of kent u, iemand die hier wel oren naar heeft laat dit dan weten via info@zuidlarentrojans.nl.

Seizoen 2015-2016 startIedereen er klaar voor?
Het nieuwe basketballseizoen staat voor de deur en we hebben er zin in!
De trainingen zijn geregeld en de competitie indeling is bekend.

Vanaf woensdag 26 augustus starten wij weer met de trainingen.

Komend seizoen hebben wij de volgende trainingsdagen en –tijden voor onze teams:

Maandagen

Woensdagen

Donderdagen

18:30-19:30 U14

16:30-17:30 U12

19:30-21:00 Heren
(Groningen – 
Euroborg Noorderpoort)

19:30-20:30 U18

17:30-19:00 U14

 

20:30-21:30 Heren

19:00-20:30 U18

 

U12: Dit team traint 1x per week 1 uur op de woensdagmiddag. Dit is een nieuw op te richten team. De club heeft jullie hulp nodig om hiervoor nieuwe kinderen te vinden dus help met zoeken! 

U14: De U14 traint komend seizoen op maandag 1 uur en op woensdag 1,5 uur; samen is dit dus 2,5 uur per week. Daarnaast begint de woensdagtraining voor dit team nu een uur later zodat dit beter te combineren valt met school. De trainingen worden verzorgd door Walter en Tim.

U18: Dit team traint op de maandag 1 uur en op de woensdag 1,5 uur; samen is dit dus 2,5 uur per week. De woensdagtraining is nu anderhalf uur later dan afgelopen seizoen zodat dit beter te combineren valt met school. Het U18 team is het team dat vorig jaar de U16 was, zij zijn dus een leeftijdsklasse omhoog gegaan. De trainingen worden verzorgd door Kars en Stefan.

Heren: De heren trainen op maandag 1 uur en op de donderdag 1,5; samen is dit dus 2,5 uur per week. Omdat het gelukt is om alle jeugdteams op dezelfde avond te laten trainen na elkaar was het niet meer mogelijk voor de heren om ook op de woensdag nog zelf te trainen. Doordat de heren nu op de donderdag gaan trainen in Groningen in de Euroborg Noorderpoort van 19:30-21:00 geeft dit voor de heren die op woensdagavond training moeten geven iets meer rust. De trainingen worden verzorgd door een groepje spelers uit het herenteam.


MIX-ALV-BBQ

Tjonge jonge, wat een weergaloos spektakel was het gisteren!
Eerst werd het MIXTOERNOOI gespeeld in een zweterige sporthal met fantastische wedstrijden op het scherpst van de snede. De ouders lieten zich van hun beste kant zien, zowel tijdens de wedstrijden als achter de wedstrijdtafel en daar was het resultaat dan ook naar. De terechte kampioenen gingen er met de dit jaar geïntroduceerde wisselbeker vandoor en lieten zich de taart na afloop lekker smaken.

Na afloop werd de ALV gehouden in de afgeladen kantine (volgend jaar maar in de Martinihal vanwege gebrek aan ruimte…..).

Lees meer …..


Heren BV Zuidlaren Trojans pakken spectaculaire overwinning op kampioenskandidaat

ZUIDLAREN – Zaterdagavond 16 mei hebben de basketballheren van BV Zuidlaren Trojans een mokerslag uitgedeeld aan kampioenskandidaat Highlanders uit Uithuizen. Met een bus vol publiek waren de Uithuizers naar Zuidlaren gekomen om bij winst het kampioenschap te kunnen vieren. Maar het waren de Zuidlaarders die verdiend met de winst aan de haal gingen. Gesteund door even zo massaal gekomen thuispubliek wonnen zij met 65-53 en zo konden de meegereisde fans van de Highlanders treurend in de bus huiswaarts keren.

Walter

Klik op de foto voor meer foto’s.

Voor de heren van BV Zuidlaren Trojans stond er eigenlijk helemaal niets op het spel in deze laatste wedstrijd van het seizoen. Het team staat vast op de vierde plaats en zowel bij winst als bij verlies zou die positie behouden blijven. Voor de tegenstander uit Uithuizen was de wedstrijd echter des te meer van belang. Bij winst zouden zij kampioen zijn en dus hadden ze een grote schare fans meegenomen om ze aan te moedigen. Omdat de Zuidlaarders hier lucht van kregen hebben zij ook zo veel mogelijk mensen opgetrommeld om tegenwicht te bieden aan de ongetwijfeld fanatieke supporters van de Highlanders. Voor beide kanten viel er genoeg te beleven tijdens de wedstrijd die toch zeker als spectaculair te betitelen valt. Lees meer …..


Scheidsrechterscursus

Voor de jongens van U16 wordt er een scheidsrechterscursus georganiseerd.
zondag 31 mei Scheidsrechterscursus
Waar: Sporthal Vinkhuizen (Radiumstraat 150) in Groningen
Rijden: Bremer, Huinink, Heemskerk
Aanvang: 09.45 – 17.00 uur
Enige voorbereiding is wel belangrijk!
Lees in ieder geval de hand-out door en noteer vragen die je wilt stellen. Klik hier om de Hand-out_verenigingscursus_versie_3.2_ te downloaden.


Erelid Wim Gerdes ontvangt bondsspeld NBB!

Gisteravond heeft ons erelid Wim Gerdes tijdens de vergadering van het Rayon Noord van de Nederlandse Basketball Bond een bondsspeld gekregen voor zijn inzet in de bredere kringen van het basketball.

Wim van harte gefeliciteerd namens BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren!

Wim2 Wim1


Heren Epeios verliezen stevig na desastreus eerste kwart

25 april Hoogezand – De wilde plannen van de Zuidlaarder basketballheren om de kampioensaspiraties van tegenstander Typhoons uit Hoogezand te verstoren zijn op niets uitgelopen. Na een dramatisch eerste bedrijf in de uitwedstrijd in Hoogezand stond het 27-8 voor thuisploeg en dat had zomaar meer kunnen zijn. Uiteindelijk werd er dik verloren met 84-52. Lees meer …..


BV Zuidlaren Trojans U16 pakt kampioenschap in zinderend beslissingsweekend!

18 april ZUIDLAREN – In het allesbeslissende kampioensweekend in de U16 basketballcompetitie heeft BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren afgelopen weekend het kampioenschap gepakt. In Hoogeveen moest op de laatste speeldag gewonnen worden van de nummer drie HBV Admins om de eerste plaats veilig te stellen. In een met spanning overladen wedstrijd bracht een zeer sterke tweede helft de Zuidlaarders een prachtige overwinning van 41-61 en daarmee de titel.

U16 kampioen foto

De kampioenen van BV Zuidlaren Trojans U16 – Klik op de foto voor meer foto’s

De kampioenen van BV Zuidlaren Trojans U16 

Staand v.l.n.r.: Onno Heemskerk, Maurice Enschede, Liam Hummel, Lloyd Scholma, Matthijs Uildriks, Marvin Wongsoardjo, coach Kars Denkema, Yarno Bremer, Daan Schipper en assistent-coach Stefan Tissingh.
Zittend v.l.n.r.: Rein Gankema, Thijs Nieuwenhuis en Jemme Huinink.

Lees meer …..


Fantastisch thuisweekend voor basketballers Epeios

07 maart 2015 ZUIDLAREN – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben een uitstekend weekend achter de rug. Er waren drie thuiswedstrijden op de zaterdagochtend en alle drie werden winnend afgesloten. Zowel de U14, de U16 als het herenteam wisten de winst te pakken.

Lees meer …..


Heren BV Zuidlaren Trojans pakken weer punten

FOTO-79

Klik op de foto voor meer foto’s

21 februari 2015 ZUIDLAREN
De basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren togen zaterdagavond richting Peize voor een inhaalwedstrijd tegen de plaatselijke vereniging Jumping Five. Ondanks de ogenschijnlijk spannende einduitslag van 59-63 is de overwinning nooit in gevaar geweest voor de Zuidlaarders.

Lees meer …..


Geen punten voor basketballers Epeios

14 februari ZUIDLAREN – Afgelopen weekend gingen de teams van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren ‘on the road’. Het jeugdteam U14 ging naar Groningen om te spelen tegen BVG en het herenteam vertrok ’s avonds naar Musselkanaal voor een wedstrijd tegen MSK. Beide teams moesten de punten achterlaten bij het thuisteam en keerden met lege handen terug.
Lees meer …..


BV Zuidlaren Trojans U16 blijft op koers voor de titel

07 februari 2015 ZUIDLAREN – De Zuidlaarder basketballvereniging Epeios had dit weekend weer een thuisweekend in De Zwet.

20150207 u14

Klik op de foto voor meer foto’s U14

20150207 Ju16

Klik op de foto voor meer foto’s JU16

De jongste jeugd van het U14 team speelde zijn eerste thuiswedstrijd maar wist niet te winnen van de ervaren koploper uit Bedum. De U16 bleef op het andere veld wel op koers voor een mogelijk kampioenschap door Celeritas-Donar uit Groningen te verslaan. De wedstrijd van het herenteam later die ochtend ging helaas niet door omdat de tegenstander uit Uithuizen in verband met het weer had afgezegd.
Lees meer …..


Sterk competitiedebuut jongste jeugd BV Zuidlaren Trojans maar geen winst

31 januari 2015 ZUIDLAREN – Voor de basketballjeugd van BV Zuidlaren Trojans stonden dit weekend uitwedstrijden op het programma. De jongste jeugd in het onder 14 (U14) team maakte zijn competitiedebuut in Veendam maar wist niet te stunten tegen de nummer twee van de ranglijst. Het andere jeugdteam U16 pakte wel punten in hun uitwedstrijd in en tegen Uithuizen en blijft meedoen in de strijd om het kampioenschap.

Lees meer …..


BV Zuidlaren Trojans U16 verliest, heren winnen wel

24 januari 2015 ZUIDLAREN – Beide teams van BV Zuidlaren Trojans moesten dit weekend naar Winschoten voor hun wedstrijden. Jeugdteam U16 kon bij winst een grote klap uitdelen in de strijd om het kampioenschap maar ging jammerlijk ten onder. De heren wisten met ruime cijfers wel hun partij tegen BV Millwings uit Winschoten te winnen.

FOTO-51

Klik op de foto’s voor meer foto’s

Lees meer …..

Vriend worden van BV Zuidlaren Trojans!

De basketbalvereniging Zuidlaren Trojans heeft een bord in sporthal De Zwet in Zuidlaren hangen met daarop de ‘Vrienden van Zuidlaren Trojans’. Iedereen kan hier een eigen basketballetje kopen om zijn/haar donatie kenbaar te maken. Op dit bord kan iedereen komen te staan, eigen namen, teamnamen en uiteraard bedrijven!

We horen het u denken, wat gebeurd er dan met mijn geld? Het geld wat we binnen krijgen via deze lange termijn actie wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. BV Zuidlaren Trojans is al jaren bezig de club op een hoger niveau te krijgen en zowel trainers als scheidsrechters van diploma’s te voorzien. Daarnaast worden er materiaal- en toernooi uitgaven mee afgedekt. U betekent dus samen met veel anderen enorm veel voor onze club!

Hieronder kun je lezen wat je krijgt als je vriend wordt van BV Zuidlaren Trojans:

1. Donateur – vriend:
Kosten: 25 euro per jaar.
a. Naamsvermelding op het “Vriendenbord” in de kantine van De Zwet.
b. 2 x per jaar het clubblad “De Block”.
c. 1 x per jaar word je uitgenodigd om mee te gaan naar een wedstrijd van Donar in Groningen.

2. Bedrijfspakketten:

Brons
Kosten: 50 euro per jaar.
a. Bedrijfslogo op het “Vriendenbord” in de kantine van sporthal De Zwet.
b. Bedrijfslogo getoond op de website (doorlopend).
c.  Klein bedrijfslogo in het clubblad “De Block” (2x per seizoen).
d. 1 x per jaar word je uitgenodigd om mee te gaan naar een wedstrijd van Donar in Groningen.

Zilver
Kosten: 75 euro per jaar.
a. Bedrijfslogo bord op het “Vriendenbord” in de kantine van sporthal De Zwet.
b. Bedrijfslogo getoond op de website (doorlopend).
c.  Advertentie van een kwart pagina in het clubblad “De Block” (2x per seizoen).
d. 1 x per jaar word je uitgenodigd om mee te gaan naar een wedstrijd van Donar in Groningen.

Goud
Kosten: 100 euro per jaar.
a. Bedrijfslogo bord op het “Vriendenbord” in de kantine van sporthal De Zwet.
b. Bedrijfslogo getoond op de website (doorlopend).
c.  Advertentie van een halve pagina in het clubblad “De Block” (2x per seizoen).
d. 1 x per jaar word je uitgenodigd om mee te gaan naar een wedstrijd van Donar in Groningen.

Maak uw keuze kenbaar op het formulier die je hier kunt downloaden.

We willen u bedanken voor uw bijdrage aan de Zuidlaren Trojans!.

 

De vrienden:

Bedrijven:

Bossers & Cnossen
Tissingh Gereedschappen
EuroProvyl
Donar

Persoonlijke vrienden:

Henk & Ria Takens
Stefan Tissingh
Dries Gankema
Fam. Alting
Zet ‘m op Epeios!!
Robert “11” Pelgrim
U14 FAN!
Luuk Huisman
Jan Koert & Conchita
Peter “weet beter” Apol #10
Familie Gerdes
Famiglia Hummel
Momentum
Deurbroes’n


Teams BV Zuidlaren Trojans slaan belangrijke slag

17 januari 2015 GRONINGEN – De twee competitie teams van basketballvereniging Epeios uit Zuidlaren hebben afgelopen weekend beide een belangrijke overwinning gepakt. Jeugdteam U16 won een moeizame uitwedstrijd in Bedum en het herenteam won onverwacht dik de uitwedstrijd tegen naaste concurrent Celeritas-Donar.

Lees meer …..


BV Zuidlaren Trojans heeft de wind mee zaterdagochtend

10 januari 2015 ZUIDLAREN – Door weer en wind waren de tegenstanders van BV Zuidlaren Trojans naar Zuidlaren gekomen maar helaas voor hun hadden de Zuidlaarders de wind mee afgelopen zaterdag. Zowel het jeugdteam U16 als het herenteam wonnen hun wedstrijd respectievelijk van BVG uit Groningen en Jumping Five uit Peize.

Foto-84

Foto-84
 

 

Lees meer …..


Algemene ledenvergadering 23 januari 2015

Vrijdag 23 januari 2015 houdt BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren haar algemene ledenvergadering vanaf 19:00 in de kantine van Ritola Korfbal achter de sporthal.

Het bestuur presenteert de verschillende plannen en leden en ouders kunnen hun input geven over waar het heen moet met onze vereniging. Aansluitend is er een borreltje om samen te proosten op het nieuwe jaar. 

Alle leden en ouders zijn uitgenodigd en aanwezigheid wordt ook wel beetje verwacht eigenlijk 😉 Tot dan!


Heren BV Zuidlaren Trojans redden het niet tegen koploper

13 december 2014 HOOGEZAND – De Zuidlaarder basketballheren van BV Zuidlaren Trojans zijn er afgelopen zaterdag niet in geslaagd een aanval op de positie van de koploper te doen. Typhoons Hoogezand was in eigen huis te sterk in een echte strijd. Na het 62-48 verlies lijkt een topnotering in de competitie steeds verder uit zich te raken voor de Zuidlaarders die nu vierde staan. Lees meer …..


Heren BV Zuidlaren Trojans maken geen misstappen tegen Eelde

01 december 2014 ZUIDLAREN – De heren van basketballvereniging Epeios uit Zuidlaren hebben zaterdagochtend hun wedstrijd gewonnen van buurman Excercitia’73 uit Eelde. De duidelijke overwinning van 76-42 was een goede voorbereiding voor volgende week als het team op bezoek gaat bij Typhoons uit Hoogezand.

FOTO-111

Klik op de foto voor meer foto’s

Lees meer …..


BV Zuidlaren Trojans U16 overrompelt Hoogeveen en pakt koppositie

01 december 2014 ZUIDLAREN – De topwedstrijd tussen BV Zuidlaren Trojans U16 en Admins Hoogeveen is afgelopen zaterdag een waar Zuidlaarder basketballfeest geworden. Vanaf de eerste seconde zaten de spelers van Epeios er bovenop en deze agressieve instelling, gesteund door zo’n 40 man publiek, resulteerde in een prachtige 55-30 overwinning.
Hierdoor nemen de Zuidlaarders de eerste plaats in de competitie over van de Admins.

Klik op de foto voor meer foto's

Klik op de foto voor meer foto’s

Lees meer …..


BV Zuidlaren Trojans pakt punten en moet wedstrijd snel vergeten

29 november 2014 GRONINGEN – De heren van BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren hebben afgelopen zaterdag in het Willem-Alexander Sportcomplex in Groningen de nummer laatst Moestasj verslagen met 35-50. Het was een weinig interessante wedstrijd maar de punten zijn binnen en dat is wat telt voor de Zuidlaarder basketballers.

Lees meer …..


Teams BV Zuidlaren Trojans lopen averij op

22 november 2014 ZUIDLAREN – De twee competitieteams van de Zuidlaarder basketballvereniging Epeios hebben zaterdagochtend beide averij opgelopen in de strijd om de kopposities.

FOTO-10

Klik op de foto voor meer foto’s: JU16 – Assist2

FOTO-63

Klik op de foto voor meer foto’s: HS1 – MSK HS1

De JU16 kon geen vuist maken tegen Assist uit Assen en het herenteam van Epeios kwam niet voorbij MSK uit Musselkanaal. Voor beide teams zijn dit dure punten in de strijd om een hoge notering.

Lees meer …..


Heren BV Zuidlaren Trojans verliezen in Uithuizen

Zaterdag 15 november 2014 :Uithuizen – De belangrijke uitwedstrijd van de basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren is afgelopen zaterdag jammerlijk verloren. Bij winst kon het team stijgen naar de eerste plaats maar deze is nu voorlopig weer uit zicht. Met 66-59 gingen de Zuidlaarders ten onder in de one-man show van één speler van Uithuizen.

Als je in de tweede minuut van het eerste kwart een technische fout tegen krijgt, dan weet je wat voor wedstrijd je tegemoet gaat. Een speler van Epeios kreeg een technische fout omdat deze tegen de scheidsrechter aan viel na een gemiste lay-up. Het was niet toegestaan de scheidsrechter aan te raken was de argumentatie. Grote onzin natuurlijk maar ertegenin gaan levert niks op en dus werd er doorgespeeld. Na een 17-5 achterstand wisten de Zuidlaarders de stand na 10 minuten gelijk te trekken tot 19-18.

In het tweede kwart begon ook de one-man show van een speler van Uithuizen. Deze speler wist 44 van de in totaal 66 punten te scoren deze wedstrijd en was zonder twijfel de beste speler op het veld. Keihard werd hij verdedigd, meestal door twee man tegelijkertijd. Hem afstoppen was de hoofdtaak voor de verdediging. Dat viel niet mee gezien hij erg lang en atletisch was. Dit tweede kwart scoorde deze speler 12 punten. De ruststand werd op 38-36 bepaald.

Lees meer …..

40 jarig jubileumfeest groot succes!

ZUIDLAREN – Zaterdag 8 november 2014 vierde basketballvereniging Epeios uit Zuidlaren haar 40 jarig jubileum met een groots feest. Ongeveer 140 leden, oud-leden en belangstellenden kwamen naar sporthal ‘De Zwet’ voor de jubileumwedstrijden en het aansluitende feest in de kantine van Ritola Korfbal.

Vanaf 16:00 was er een vol programma in de sporthal. Met eerst een demonstratietraining van de jongste spelers onder leiding van coaches Walter van Marum en Tim Enting. Vervolgens speelde het andere jeugdteam van Epeios, de JU16, een oefenwedstrijd tegen een oud-ledenteam bestaande uit dames, voor deze gelegenheid omgedoopt tot ‘The Lady’s’. Met een heuse licht- en geluidshow van dj Yarno Bremer werden alle spelers voorgesteld in een stijl die we kennen van profclub Donar uit Groningen.

Hoogtepunt van de middag was de wedstrijd van het huidige heren 1 team tegen The OldStars. Dit team bestaande uit oud-leden is voor deze gelegenheid verzameld door coach Wim Gerdes . Een bonte verzameling mannen die vaak elkaar niet kennen maar 2 dingen gemeen hebben, ze zijn allemaal lid geweest en houden allemaal nog steeds van het spelletje. Een zinderende wedstrijd werd het die, met een heuse buzzerbeater van OldStars speler Mark Hofkamp, onbeslist in 12-12 eindigde!

FOTO-122

klik op de foto voor meer foto’s van het jubileumfeest    (foto van het OldStars Team)

 

Aangezien ook de andere oefenwedstrijd van JU16 tegen The Lady’s onbeslist in 18-18 eindigde kan de organisatie zich in de handen knijpen, spanning , sensatie en geen verliezers! En ook het massaal toegestroomd publiek zal de jubileumcommissie van BV Zuidlaren Trojans deugt hebben gedaan, de tribunes in de sporthal zat tjokvol enthousiast publiek.

Na het sportieve gedeelte verliet het hele gezelschap de Zwet en nam bezit van de kantine van Ritola. De korfbalvereniging Ritola, dat nog in het verleden nauwe banden had met de basketbalvereniging, had haar kantine beschikbaar gesteld aan de jubilerende basketballclub.
In de kantine was een grote tentoonstelling ingericht met diverse materialen zoals foto’s, clubbladen, oude shirts, bekers, spelerskaarten, krantenknipsels en video-materiaal. Bij binnenkomst stond er voor iedereen een heerlijke warme maaltijd klaar en na een speech van voorzitter Luuk Huisman barste het feest los.

Later op de avond maakte de voorzitter Luuk Huisman bekend dat de vereniging had besloten om twee ereleden te benoemen. Zowel Thomas Posthuma als Wim Gerdes ontvingen uit de handen van de voorzitter het erelidmaatschap. Beide ereleden hebben zich gedurende vele jaren voor de vereniging ingespannen en zijn daarmee de eerste ereleden van de vereniging.

Het feest duurde uiteindelijk nog voort tot in de kleine uurtjes. Voor iedereen die het gemist heeft staan hier nog de foto’s van het jubileumfeest.

 


Teams BV Zuidlaren Trojans blijven in the winning mood

01 november 2014 Zuidlaren– De basketballteams van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren bleven ook dit weekend weer in the winning mood. De jongens onder 16 jaar namen de punten mee van BVG uit Groningen en het herenteam won thuis dik van studentenvereniging Groene Uilen, eveneens uit Groningen.

De wedstrijd van zaterdag 1 november was voor de U16 jongens alweer de vijfde overwinning op rij. Met 25-50 werd tegenstander BVG uit Groningen in hun eigen huis aan de kant gezet. In het eerste kwart werd het verschil al duidelijk want na 10 minuten stond het 2-14. De kwarten die volgden lieten een vergelijkbaar beeld zien alleen wisten de Groningers toen wel wat vaker het netje te vinden.

FOTO-135

Klik op de foto voor meer foto’s Heren 1 – Groene Uilen

FOTO-46

Klik op de foto voor meer foto’s JU16 – BV Groningen

 

 

Lees meer …..


Basketballers BV Zuidlaren Trojans niet te stoppen

25 oktober 2014 Zuidlaren – De opmars van zowel het U16 team als het herenteam van BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren is dit seizoen vooralsnog niet te stoppen. Zaterdagochtend kwam Millwings uit Winschoten op bezoek met twee teams, en beide teams kregen het deksel op de neus.
Om 09:00 startten de U16 van Epeios met hun wedstrijd tegen BV Millwings U16. Bij winst zou voor de Zuidlaarders de tweede plaats stevig in handen komen daar dit een rechtstreeks duel is met de nummer drie in de competitie. De wedstrijd startte stroef voor Epeios met een vervelende 4-10 achterstand na zes minuten.

FOTO-47

Klik op de foto voor meer foto’s JU16-Millwings

FOTO-11

Klik op de foto voor meer foto’s Heren-Millwings

Lees meer …..


Topweekend voor basketballers BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren

11 oktober 2014 Zuidlaren – De basketballers van basketbal vereniging Zuidlaren hebben een uitstekend weekend achter de rug. De jongens tot 16 jaar wonnen van tegenstander Bedum en het herenteam won van Celeritas Donar uit Groningen. Beide teams wonnen met ruime cijfers.

FOTO-5

JU16 – Bedum Blues – klik op de foto voor meer foto’s

FOTO-98

HS1 – Celeritas Donar HS4 – klik op de foto voor meer foto’s

 

Lees meer …..


JU16 wint ook van Celeritas Donar 3

MARVIN

Klik op de foto voor meer foto’s

04 okt 2014 Groningen – De jongens van JU16 beginnen dit seizoen met een flitsende start. Vorige seizoen was duidelijk een leerjaar in de JU16-klasse, de trainingen lijken nu haar vruchten af te werpen.

Na een half uur vertraging klonk dan eindelijk het startsein van de wedstrijd JU16 tegen Celeritas Groningen 3. De jongens begonnen direct met goede Lees meer …..


Heren senioren verliezen thuis

27 september Zuidlaren – Na een goede start vorige week hadden de heren er veel zin in om thuis in de Zwet tegen de Typhoons (Hoogezand) te spelen.

FOTO-8 In de beginfase van de wedstrijd nam BV Zuidlaren Trojans de leiding met mooie snelle aanvallen.

Helaas verliep het tweede kwart veel minder succesvol en werd er veel onnodig balverlies geleden waar de heren van de Typhoons van profiteerden.

Na de rust namen de mannen van de Typhoons het initiatief over en wonnen de wedstrijd uiteindelijk  met 41-55.

De volgende wedstrijd is op 11 oktober weer thuis in de Zwet tegen Celeritas-Donar.

DSC_0728


Basketballers Epeios Zuidlaren slaan dubbelslag

20 sept. ’14 Zuidlaren – In het eerste competitieweekend voor de basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben beide teams de volle winst gepakt. De jongens onder 16 wonnen van Assen en het herenteam won de derby van Eelde. Met de eerste punten op zak kan men van een goede start zeker spreken.
De jongens tot 16 jaar begonnen afgelopen zaterdag het seizoen met een uitwedstrijd in Assen tegen de plaatselijke vereniging genaamd Assist. De jongens hoefden vooraf niet gemotiveerd te worden door coaching duo Kars Denkema en Stefan Tissingh, want ze stonden te springen om te mogen beginnen. Dat betaalde zich in het eerste kwart uit met een mooie 11-16 voorsprong. Lees meer …..


Basketbal vereniging herenigt!
Dit jaar bestaat BV Zuidlaren Trojans, voorheen Ritola Basketbal en BV Zuidlaren, 40 jaar. Dit gaat 8 november gevierd worden met alle leden die ooit bij de club ingeschreven zijn geweest!
De zoektocht is inmiddels in volle gang en  met resultaat. De Jubileum commissie heeft beschikking over veel data welke nu via Social Media worden uitgezet. Daarnaast worden telefoonnummers achterhaald met als doel zoveel mogelijk e-mail adressen te winnen om via daar uitnodigingen te versturen. Het is een grote klus maar er zijn veel mensen die elkaar mobiliseren en samen worden er gehele teams op de hoogte gesteld!

Bent of kent u een oud lid?
We zoeken met man en macht naar contactgegevens van alle leden die vanaf 1974 bij de club hebben gespeeld. Daarnaast zoeken we ook contactgegevens van sponsoren, bestuursleden en andere betrokkenen. Veel contactgegevens zijn verouderd en telefoonnummers niet meer in gebruik, dit maakt het lastig iedereen te vinden. Kent of bent u een oud lid, neem dan contact op met de jubileum commissie:

E-Mail: jubileum@zuidlarentrojans.nl
FB: Jubileum commissie

Commissie leden:
Luuk Huisman
Conchita Boots
Jantina Bremer
Stefan Tissingh
Erwin Takens


8 november Jubileumfeest

Schrijf de datum vast in je agenda: 8 november gaat het gebeuren!
Dan vieren wij het 40 jarig jubileum van onze vereniging.

Binnenkort wordt iedereen geïnformeerd over het jubileumfeest.
Volg de voorbereidingen op de speciale jubileumcommissie op Facebook


epeios 40 jaar -240 jaar basketbal in Zuidlaren

Dit jaar viert de Zuidlaarder basketbalclub, tegenwoordig bekend als BV Zuidlaren Trojans, haar
40ste verjaardag. En om dat te vieren zal er een grote reünie worden georganiseerd. De voorbereidingen voor dit feest zijn inmiddels gestart.

In 1974 is het basketbal in Zuidlaren begonnen onder de naam Ritola, hoewel de Lees meer …..


Terugblik HU22 seizoen 2013-2014

FOTO-1De trainingen zijn afgelopen. De wedstrijden zijn gespeeld. Het seizoen zit erop voor de HU22. Het is daarom tijd om terug te blikken op het seizoen, en hoe doe je dat beter dan met statistieken.

Er zijn in het seizoen 2013-2014 maar liefst 22 wedstrijden afgewerkt onder leiding van coach Peter Apol. Hiervan zijn er uiteindelijk 9 winnend afgesloten. Begon het team nog in de Lees meer …..


Basketballers BV Zuidlaren Trojans pakken weer punten

FOTO-58

Klik op de foto voor meer foto’s

Zuidlaren 17 mei – De heren van Basketbal Vereniging Epeios uit Zuidlaren zijn na een aantal verliespartijen op rij er weer in geslaagd de punten te pakken. BVG uit Groningen werd in de Zuidlaarder sporthal op alle fronten afgetroefd. Eindelijk mochten de kurken weer van de champagneflessen voor de Zuidlaarders na de dik verdiende 57-40 winst.

Lees meer …..


Informatie indien uw kind om financiële redenen geen lid kan worden

Jeugdsportfonds Drenthe creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.
Is een gemeente aangesloten bij Jeugdsportfonds Drenthe dan kan via een intermediair een aanvraag ingediend worden. Veel gemeenten zijn aangesloten bij Jeugdsportfonds Drenthe, waaronder de gemeente Tynaarlo en Aa en Hunze.
Er gelden basisspelregels en in enkele gevallen hanteert de gemeente aanvullende spelregels.

Voor meer informatie: https://drenthe.jeugdsportfonds.nl/MIXTOERNOOI op 21 juni.

Voor alle leden en ouders/verzorgers houden wij als afsluiting van het seizoen 2013/2014 ons Mixtoernooi.

– Iedereen (dus ook de ouders!) mag hieraan deelnemen.
– Aan het einde houden wij de Algemene Ledenvergadering
– Als afsluiting wordt er een BBQ georganiseerd!

Verder info volgt nog!HU22 en JU16 verliezen thuiswedstrijden

HU22 - Celeritas Donar 2

Klik op de foto voor meer foto’s

Zaterdag 05 april 2014 – Zuidlaren  

HU22: Het wil nog niet lukken bij de HU22, Celeritas Donar 2 nam de punten mee uit Zuidlaren in spannende wedstrijd. Uitslag 67-73. Weer bijna.

 

 

JU16 - Bedum Blues

Klik op de foto voor meer foto’s

JU16: De jongens van JU16 hadden opnieuw een flitsende start 9-0 in de eerste paar minuten. Bedum Blues starte aan een inhaalrace en slaagde er snel in om de achterstand om te buigen naar een voorsprong die ze niet meer afstonden. Helaas verloren de jongens met 40-49.

 

 

 JU16 onderuit tegen de Mustangs in Emmen

Emmen 22 maart –  De jongens van JU16 vertrokken deze keer zonder Thijs en Maurice (M. beterschap!) naar de Mustangs in Emmen.  Ze hadden er allemaal zin in want de afgelopen twee wedstrijden werd er van de Mustangs gewonnen.

FOTO-61

Klik op de foto voor meer foto’s

Het eerste kwart begon dan ook uitstekend en Epeios kwam direct op voorsprong. Mooie snelle aanvallen werden beloond doordat met name Laurens en Marvin prachtige punten scoorden. In het tweede kwart kwamen de Mustangs beter in het spel en begonnen met een opmars. Daan, Jemme en Yarno speelden goed samen en o.a. Rein had een paar mooie steals.
Daardoor stond Epeios na afloop van het tweede kwart nog met 24-22 voor.

Lees meer …..Heren BV Zuidlaren Trojans geven winst uit handen tegen BVG

Groningen – 15-03-’14 – Bijna was het de basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren gelukt om BVG uit Groningen te verslaan. Na twee eerdere nipte nederlagen tegen dit team moest er dit keer gewonnen worden. Maar het lukte weer nét niet. Lees meer …..BV Zuidlaren Trojans heren verspelen de winst in Groningen

Groningen – 22-02-’14 – De heren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren zijn er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de punten mee te pakken tegen Basketball Vereniging Groningen (BVG) uit Groningen. Hoewel het in de eerste helft gelijk op ging werd in de tweede helft de kans op een overwinning verspeeld. Eindstand; 71-63.

De eerste minuten van de wedstrijd in een muffe Oude ALO in Groningen waren voor BVG maar al snel trokken de Zuidlaarder het initiatief naar zich toe. Met drie rake 3-punters binnen, jawel, drie minuten, waren de Zuidlaarder heren er goed in geslaagd de 8-2 achterstand om te buigen in een 11-13 voorsprong. Het eerste kwart eindigde met een 15-19 tussenstand. Lees meer …..15 februari 2014 – Foto’s thuiswedstrijden van HU22 en JU16 

HU22 – Celeritas Donar 1 (uitslag 51 – 42)

HU22 - Celeritas Donar 1

Klik op de foto voor meer foto’s

JU16 – Typhoons (uitslag 42 – 50)

JU16 - Typhoons

Klik op de foto voor meer foto’sEpeios heren laten de punten achter in Groningen
you-cant-win-unless-you-learn-how-to-lose-kareem-abdul-jabbar
Groningen – 08-02-’14 – De uitwedstrijd in sporthal Vinkhuizen van de heren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren tegen Celeritas-Donar 2 uit Groningen is geëindigd in een verdiende, enigszins geflatteerde, nederlaag van 96-45. Hoewel er hard werd gewerkt, waren de Zuidlaarders niet opgewassen tegen de afstandsschoten van de Groningers.

Vanaf de eerste seconde was duidelijk dat Groningen uitstekend in haar vel zat. Na vijf minuten spelen keken de Zuidlaarders naar een 14-0 achterstand op het bord. De time-out kon het tij niet keren, er werd gewoon heel prima verdedigd maar ze schoten dwars over hen heen. Na 10 minuten stond er al een 20-4 achterstand op papier. Lees meer …..JU16 verliest van BV Bedum Blues

FOTO-97

Klik op de foto voor meer foto’s

zaterdag 01 febr. 2014 – JU16 speelde gisteravond tegen BV Bedum Blues. Bij aankomst bleek dat de tas met teamtenues nog bij een speler thuis stond ………..
Maar coach Kars wist gelukkig ter plaatse de bezwete shirts en broeken te regelen van het JU14 team van Bedum Blues. Zodat de wedstrijd gelukkig gewoon door kon gaan.
Het werd een dynamische wedstrijd en de start was super (17-11). Lees meer …..Verlies BV Zuidlaren Trojans heren tegen BVG

FOTO-30

Klik op de foto voor meer foto’s

Zuidlaren – 01-02’14 – De heren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben zaterdagochtend in de eigen sporthal totaal onnodig verloren van Basketball Vereniging Groningen uit Groningen. In Zuidlaren werd het een fouten- en vrijeworpenfestival waarin BVG de betere was, 67-80.

Direct aan het begin van de wedstrijd al ontbrak de scherpte bij de Zuidlaarders. Mede door de strak verdedigende Groningers werd er enorm veel balverlies geleden en een dergelijke misser wist men alleen te repareren door een overbodige fout te maken op de uitgebroken speler. Dit met als gevolg dat de tegenstander naast het feit dat hij misschien wel scoort er ook nog vrije worpen bij cadeau krijgt. In de eerste helft wist BVG uit vrije worpen maar liefst 15 punten te pakken. Het eerste kwart eindigde in 17-21. Lees meer …..BV Zuidlaren Trojans heren winnen weer

HU22

Klik op de foto voor meer foto’s

Zuidlaren – 18-01-’14 – Het is de jongens van Epeios onder 22 weer gelukt een spannende pot binnen te slepen. In eigen huis werd Celeritas-Donar 1 uit Groningen verslagen met 53-45.

In de eerste kwarten werd al snel duidelijk dat het een close-game ging worden. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. In een eerdere ontmoeting in Groningen wonnen de Groningers nipt met 62-59. Toen werden de Zuidlaarders keihard afgerekend op de afwachtende verdediging met een heleboel driepunters. Dat was vandaag niet het geval. Sterker nog, in de hele wedstrijd wisten zij maar één maal een driepunter te scoren. Na het eerste kwart stond het 8-8 en na het tweede bedrijf was het 22-24. Lees meer …..Tweede seizoenshelft begint niet optimaal voor HU22 BV Zuidlaren Trojans

Musselkanaal – 04-01-’14 – De heren van BV Zuidlaren Trojans kenden geen optimale start van de tweede seizoenshelft in Musselkanaal. Uit bij BV Jahn II werd er verloren met 91-62. Deels was dit te wijten aan de sterk uitgeklede selectie die kon afreizen naar Oost-Groningen. Anderzijds bleken er ook bij de thuisploeg mensen te ontbreken. Hoe het ook zij, de punten moesten de heren achterlaten.

In het begin leek het nog goed te gaan. Epeios en Jahn hielden elkaar in evenwicht. Echter in de 6e minuut liep Jahn met een korte één-minuuts run uit tot een 20-12 voorsprong wat ook gelijk de eindstand van het kwart werd. Lees meer …..
JU16 verliest thuis tegen M.A.C. Delfzijl 

FOTO-36

Klik op de foto voor meer foto’s

Zuidlaren 14 december 2013 – Het vroege tijdstip van de wedstrijd had duidelijk invloed op de prestaties van de jongens van JU16. Het team van MAC Delfzijl was duidelijk bij de start al helemaal fris en wakker en scoorde het ene punt na het andere. Zodat het team van BV Zuidlaren Trojans na afloop van het eerste kwart al tegen een flinke achterstand was opgelopen:
2 -24. Lees meer …..