De heren van de Zuidlaarder basketbalvereniging Epeios hebben hun laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op zaterdag 13 april werd de uitwedstrijd tegen Excercitia ’73 met een einduitslag van 56 – 64 in het voordeel van de Zuidlaarders beslist.

De wedstrijd begon op kenmerkende wijze met een fanatiek Epeios, het was duidelijk dat de heren van Exercitia hierdoor behoorlijk overdonderd waren. De thuisploeg had een time-out nodig om hun verdedigende plan overboord te gooien en voor een andere aanvallende strategie te kiezen. Deze omschakeling kwam echter te laat, aangezien de Zuidlaarders toen al tegen een comfortabele voorsprong aankeken. Het kwart werd dan ook overtuigend afgesloten met een 4 – 21 tussenstand.

In het tweede kwart kwamen de Excercitianen beter in de wedstrijd. Verdedigend speelde de thuisploeg goed in op het spel van de Zuidlaarders en ook werd de weg naar de basket beter gevonden. De mannen van BV Zuidlaren Trojans lieten zich echter niet van de wijs brengen en speelden het kwart op routine gemakkelijk uit tegen het jeugdige team uit Paterswolde. Bij rust stond er een 22 – 38 tussenstand op het scorebord.

Na de rust werd al gauw duidelijk dat de heren van Excercitia probeerden voor een stunt te zorgen voor het eigen publiek. De doorgaans goede verdediging van de Zuidlaarders was duidelijk niet voorbereid op de vlotte individuele acties van de thuisploeg. De puntenproductie van de Zuidlaarders bleef echter goed op peil. Het voorlaatste kwart werd afgesloten met een 34  – 56

Het laatste kwart sloeg de wedstrijd echter compleet om. De heren van Excercitia bleken onvermoeibaar in zowel aanval als verdediging. De basketballers van Epeios hadden hierop duidelijk geen antwoord en wisten hun doorgaans verzorgde spel niet meer tevoorschijn te toveren. Het laatste fluitsignaal klonk voor de Zuidlaarders als muziek in de oren en betekende dat het met de schrik vrij was gekomen. De eindstand van 56 – 64 geeft aan hoe knap de heren van Excercitia zich in het laatste kwart hebben terug geknokt in de wedstrijd.

Scores:

Bas van der Pol:            26 punten
Paul Spanjer:                12 punten
Erwin Takens:               10 punten
Stefan Tissingh:              7 punten
Mathijs Verberkt:           6 punten
Gert Ramaker:                2 punten
Kasper Veld:                   1 punt