20 januari Groningen – Afgelopen zaterdag speelden de heren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren tegen de studentenclub GSVB Moestasj uit Groningen. Het was een gemakkelijke winst voor Zuidlaren, eindstand 36 – 88. 

Zaterdagmiddag om 15:45 is de tip-off in het Willem Alexander Sportcentrum. Het belooft niet een hele spectaculaire wedstrijd te worden, alle eerdere ontmoetingen werden altijd gewonnen door Zuidlaren. BV Zuidlaren Trojans was niet geheel compleet en ze moesten het met een invallende coach en 7 spelers gaan doen. De heren stonden direct op scherp, en wel vlijmscherp. Waar Moestasj door een fraaie driepunter op 3-2 voorsprong kwam, bleef dat ook de enige score voor Moestasj voor het hele kwart. Dit kwam onder andere door een enorm lengteverschil in het voordeel voor Zuidlaren. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van deze luchtmacht, welke in 10 minuten het eerste gat sloegen. Kwartstand: 3 – 22.

 

Het tweede kwart vond Moestasj iets vaker de basket, maar was het wederom Epeios die de wedstrijd domineerde. Er werd fel verdedigd, hard gerend en veel gescoord. Wederom werden ook de lange mannen gevonden en werd score na score gemaakt. Ruststand 13 – 47.

 

Na de rust bleek Moestasj wel degelijk te kunnen scoren. Waar het haperde bij BV Zuidlaren Trojans, wisten de mannen van Moestasj in 10 minuten evenveel te scoren als ze in de eerste 20 minuten deden. De mannen uit Zuidlaren stonden erbij en keken ernaar, zo werd het kwart nog maar net gewonnen door Epeios met 13 – 14. Dat betekent dat het vierde kwart inging met een 26 – 61 stand op het scorebord. 

 

De laatste tien minuten wilde Zuidlaren toch nog een genadeklap geven en zo geschiedde. De verdediging stond strak, het spel draaide goed en ook de schoten van buitenaf vielen. Met een einduitslag van 36 – 88 werden de punten mee naar Zuidlaren genomen. BV Zuidlaren Trojans blijft op de tweede plaats in de ranglijst staan. Komende zaterdag komen de mannen uit Peize in De Zwet op bezoek. Eerder dit seizoen werd deze ontmoeting door Zuidlaren verloren, dus men zint op revanche.