23 maart 2019 ZUIDLAREN – In de strijd om de tweede plaats in de competitie heeft het herenteam van BV Zuidlaren Trojans op zaterdag 23 maart een belangrijke overwinning geboekt op BV Aquila. Na vier kwarten stond er een 56-45 uitslag in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord.

Het was de thuisploeg die goed uit de startblokken kwam met een aantal goede combinaties en afstandsschoten. Na enkele minuten kwam dit goede spel tot uitdrukking in een 12-3 voorsprong. Na een time-out aan de kant van de bezoekers en een wijziging hun speelstijl, waarbij meer de nadruk kwam te liggen op driepunt-schoten en een felle verdediging, kwamen de bezoekers uit Veendam beter in de wedstrijd. De heren van Epeios raakten op hun beurt in toenemende mate gefrustreerd over het gebrek aan scores van hun kant. Het eerste kwart werd, zeker na het goede begin, teleurstellend met een 20-22 tussenstand afgesloten.

Het spelbeeld uit het eerste bedrijf sloot naadloos aan op het tweede kwart van de wedstrijd. De Veendammers bleven scoren uit voornamelijk afstandsschoten. Verder wisten ze door goed te verdedigen de thuisploeg van het scoren af te houden. De heren van Epeios wisten tot de rust de weg naar de basket slecht te vinden. Toen het rustsignaal in sporthal De Zwet klonk, waren de heren en de aanwezige toeschouwers getuige van een toch wel verrassende 25-33 achterstand.

In het derde kwart was de opgave voor de thuisploeg helder; de achterstand moest snel worden weggewerkt door verstandig en effectief met het balbezit om te gaan. Na een opzwepende speech van plaatsvervangend coach Erwin Takens, kwamen de Zuidlaarders vol motivatie uit de kleedkamers. Het plan voor het derde kwart pakte goed uit, waardoor aan het einde van het kwart een 35-37 tussenstand genoteerd stond.

Het vierde kwart waren de Zuidlaarder heren vastberaden om de twee punten over de streep te trekken. De heren wisten met een ongekende vastberadenheid en tempo in de omschakeling het verzet van de bezoekers te breken. Met nog vier minuten op de klok had Epeios een voorsprong opgebouwd van vijf punten. Dit resulteerde erin dat de bezoekers fanatieker moesten gaan verdedigen, waardoor ook meer ruimte ontstond in hun eigen bucket. De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en wist deze ruimte door fraai combinatiespel meerdere keren goed te benutten en de wedstrijd winnend af te sluiten met 56-45.

De heren verstevigen door deze overwinning hun tweede positie in het klassement. Op 30 maart staat de volgende wedstrijd op de agenda, een uitwedstrijd tegen de heren van GSBV Moestasj.

 

Kwartuitslagen (cumulatief):

20-22

5-11 (25-33)

10-4 (35-37)

21-8 (56-45)

 

Topscorers:
Stefan Tissingh: 16 punten